Nyheter

Ordentligt kyligt i Canmore - ändrat tävlingsschema

Delar av skidskyttelandslaget befinner sig i kanadensiska Canmore för helgens världscuptävling. Men en isande kyla gör att tävlingsprogrammet lagts om. - I går var det -35 på morgonen, säger landslagstränaren Mattias Nilsson.(TT)
Publicerad 6 februari 2019

Mattias Nilsson säger på telefon från Canmore att det var -27 under onsdagsmorgonen, men att solen gör att temperaturen ökar till omkring -20 på dagen.

””

Tävlingsarrangören har fått lov att göra flera ändringar i schemat för helgens tävlingar. På torsdagen kör herrarna 15 kilometer, individuell start, i stället för 20 medan damernas bana kortas från 15 kilometer till 12,5 - distanser som prövats i IBU-cupen tidigare men inte i världscupen. Anledningen är att man klippt bort de kallaste delarna av banan. Lördagens stafetter flyttas dessutom fram till fredag samtidigt som söndagens tävlingar omplaneras till lördag - och byts från masstart till sprint. Det nya schemat är preliminärt, skriver arrangören.

Kan ställas in

Men frågan är om det blir tävlingar under lördagen. Är det under -20 så säger reglerna att tävlingen ställs in.

””

Världscupen drar efter Canmore vidare till Soldier Hollow, USA, och för den svenska truppen - där de största stjärnorna saknas eftersom de VM-laddar på hemmaplan - handlar det bland annat om vem av damerna som kniper den sista VM-platsen.

Femling på plats

På plats i Canmore och slåss om den är Elisabeth Högberg, Ingela Andersson, Johanna Skottheim, och Felicia Lindqvist.

På herrsidan tävlar VM-uttagna Peppe Femling och Torstein Stenersen i Nordamerika.

Resten av VM-truppen, med bland andra Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson, kommer i stället att åka till EM i Minsk som inleds den 20 februari.

TT