TT-Sport

Ogier jagar ny seger i ny bil

TT-Sport Artikeln publicerades

Fyrfaldige världsmästaren Sébastien Ogier är i Värmland för att vinna Svenska rallyt för tredje året i rad. Så sent som i november var det osäkert om fransmannen skulle fortsätta att ratta VM-bilar. Sébastien Ogiers fyra raka VM-titlar har kommit med Volkswagen.(TT)

Sébastien Ogiers fyra raka VM-titlar har kommit med Volkswagen. När VW i höstas plötsligt drog sig ur VM-serien stod Ogier utan kontrakt. Den nyblivne 33-årige familjefadern funderade på om det var värt att fortsätta, skriver Värmlands Folkblad.

– Jag övervägde att sluta... Men jag tänkte att om jag gör det så kommer jag inte tillbaka, jag ville inte ta ett sabbatsår. Så jag sa okej, jag gillar fortfarande det här väldigt mycket och vill försöka lite till, berättar han för vf.se.

Så nu är han i Värmland och kör för M-Sport i en Ford Fiesta. Ogier vann direkt i VM-premiären i Monte Carlo, och en fjärde seger i Svenska VM-rallyt skulle ge en drömstart i jakten på ännu en VM-titel.

– Jag har alltid varit konkurrenskraftig där (i Svenska rallyt) och jag är väl den mest framgångsrika ickeskandinaviska föraren i rallyt, säger Ogier.

– Det jag vet är att rallyt är krävande för motorn. Vad gäller chassit är jag övertygad om att Fiestan är bra där. Men det är ett steg i taget som gäller.