Annons
Nyheter

Sema räds inte stjärntunga ÖFK-lotten

Galatasaray, Hertha Berlin eller Arsenal - Östersunds inställning förblir densamma. Ken Sema fruktar inte lagets blytunga, rödvita, Europa League-lott. - De har väl två armar och två ben precis som vi har, säger Östersundsspelaren till TT.(TT)
Publicerad 11 december 2017

Vissa skulle se det som en drömlott - andra som en mardröm.

I Östersund är det dock ingen tvekan om att det kommande sextondelsfinalmötet med Arsenal är precis så stjärnfyllt och glamoröst som de hade önskat sig.

Annons

Med bara två bollar kvar i lottningen i schweiziska Nyon var det antingen portugisiska Braga eller det rödvita storlaget från London som skulle bli Östersunds motståndare.

När Eric Abidal visade lotten med Arsenals namn utbröt ett stort jubel på Östersunds klubbkansli.

Glädje utbröt även utomlands där Östersunds Ken Sema för tillfället avnjuter sin semester.

””

"Varför inte fortsätta?"

Galatasaray, Hertha Berlin och Athletic Bilbao i all ära, klassiska Arsenal är det tyngsta motstånd Östersund stött på i klubbens historia. När nuvarande tränaren Arsène Wenger tog över Arsenal hade inte ens Östersunds FK bildats som klubb.

Lägg därtill att "The Gunners" förfogar över stjärnor som Mesut Özil, Alexis Sanchez och Alexandre Lacazette.

TT: Vad blir nyckeln för er att hota ett sådant här lag i ett dubbelmöte?

””
””

Anfallskollegan Saman Ghoddos är inne på samma spår:

””

För Arsenalsupportern Ronald Mukiibi var det så klart en alldeles speciell lottning. Även om han har en annan agenda än enbart det sportsliga inför mötet.

””

Returen i London

Annons

Östersund inleder dubbelmötet på hemmaplan den 15 februari. Returen spelas på Emirates Stadium i London veckan därpå.

Inför lottningen fanns också lag som AC Milan och Atlético Madrid bland de potentiella motståndarna. FC Köpenhamn fick svårast tänkbara motstånd i form av Atlético i sin sextondelsfinal.

Bara genom att ta sig till slutspel har Östersund gjort något som ytterst få svenska lag gjort tidigare, särskilt om man tittar på den här sidan millennieskiftet.

Senast var det Helsingborg som säsongen 2007/2008 fick spela sextondelsfinal mot nederländska PSV Eindhoven i den dåvarande Uefacupen. Där blev det förlust i båda matcherna.

Det återstår att se vad Östersund och tränare Graham Potter kan hitta på mot stjärnorna i "The Gunners".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons