Nyheter

Obesegrat Djurgården till riksserien

25 spelade matcher i grund- och kvalserie. 25 segrar och 223-15 i målskillnad. Att Djurgården har visat sig bra nog för att gå upp i riksserien är en rejäl underdrift. Efter 6-1 mot Södertälje på tisdagen blev avancemanget klart - trots att fem matcher återstår i kvalserien.(TT)
Publicerad 11 mars 2015

25 spelade matcher i grund- och kvalserie. 25 segrar och 223-15 i målskillnad.

Att Djurgården har visat sig bra nog för att gå upp i riksserien är en rejäl underdrift. Efter 6-1 mot Södertälje på tisdagen blev avancemanget klart - trots att fem matcher återstår i kvalserien.

Förra säsongen åkte Segeltorp ur riksserien, varpå Djurgården övertog laget och flera namnkunniga spelare värvades in. Exempelvis målvakten Valentina Lizana Wallner, som vaktade Sveriges mål i Sotji-OS i fjol, förra Modostjärnan Tina Enström, som blev tvåa i riksseriens poängliga förra säsongen och Danijela Rundqvist, som spelat tre OS och tagit två medaljer.

Tina Enström gjorde 58 (25+33) poäng i grundserien, Danijela Rundqvist 49 (30+19). I kvalserien har Enström gjort tio mål och 15 assist, men blev poänglös på onsdagen.

Även HV71, SDE (Stockholm) och Sundsvall är nära att bli klara för riksserien.

TT