Nyheter

Oavgjort mellan Eskilstuna och Linköping

Två lag i stort behov av poäng. Men Eskilstuna och Linköping fick nöja sig med en pinne var i en underhållande drabbning på Tunavallen. - Vi ville ha tre poäng, så just nu känns det bara tungt, sade Linköpings målvakt Matilda Haglund till Corren.(TT)
Publicerad 8 juli 2018

Det regerande mästarlaget Linköping behövde en trepoängare för att få känning på den absoluta toppen i damallsvenskan. Eskilstuna behövde detsamma - för att komma upp över strecket i botten.

Men 3-3 gör att lagen är kvar på femte respektive näst sista plats i tabellen. Och det var en minst sagt händelserik match på Tunavallen. Gästande Linköping inledde bra och effektivt. 1-0 sköt Filippa Angeldahl in efter tio minuter och Kosovare Asllani nickade in tvåan kort efter.

Sedan blev det mycket Eskilstuna. Petra Johansson reducerade och Lisa Dahlkvist kvitterade på straff i början av den andra halvleken.

När Natasha Dowie satte 3-2 till Linköping i den 73:e minuten trodde säkert en del att det var klart. Men icke. Dahlqvist hann bränna en straff för Eskilstuna innan inhopparen Annica Svensson, tillbaka efter en korsbandsskada som hållit henne borta ett år, stötte in en retur till 3-3.

””

Du tar damallsvenskan ett uppehåll fram till den 5 augusti.

TT