Nyheter

Ny succé av Karlsson - förlängde assistsviten

San Jose släppte på alla offensiva cylindrar i 7-2-segern hemma mot Edmonton. Erik Karlsson? Han assisterade - för 14:e matchen i rad - och skrev in sig i historieböckerna. Erik Karlsson satte tonen när han assisterade Evander Kane till matchens första mål i den första perioden.(TT)
Publicerad 9 januari 2019

Erik Karlsson satte tonen när han assisterade Evander Kane till matchens första mål i den första perioden. Sedan passade han på att assistera ytterligare två av San Joses sju mål mot Edmonton.

Därmed har Karlsson nu totalt 38 assist denna säsong, och ligger trea i backarnas poängliga.

””

Det var den svenske stjärnbackens 14:e raka match med minst en assistpoäng.

Han blev därmed blott den femte backen i NHL:s historia att noteras för detta, där den senaste som nådde en lika lång assistsvit var Phil Housley 1993.

På tal om just Housley, som numera är tränare, så behövde hans Buffalo bara en period för att besegra New Jersey. Allt hände i den andra perioden, när Buffalo gjorde alla sina fem mål, som till slut gav en 5-1-seger.

Det sista målet stod svenske Lawrence Pilut för - hans första NHL-mål i karriären.

””

Gabriel Landeskog gjorde två mål för Colorado när laget förlorade mot Winnipeg med 3-4. Svenskens 26:e och 27:e mål för säsongen innebär att han nu bara är tre mål bakom ryske storstjärnan Alexander Ovetjkin i toppen av skytteligan.

Mål och förlust blev det även för både Mika Zibanejad och Jesper Fast i New York Rangers, som föll med 2-4 mot Las Vegas

TT