Annons
Nyheter

Dackell hyllad när Brynäs vann stort

Brynäs- och Tre Kronorlegendaren Andreas Dackell hyllades före matchen mot Luleå - sedan skrev 17-årige Marcus Westfält ny historia. - Grymt mäktigt att se "Dackes" tröja åka upp. Han verkar ha varit en grymt bra spelare med stort laghjärta.(TT)
Publicerad 9 december 2017

Hyllningen av Andreas Dackell blev en dubbel succé.

Den omtyckte ikonen var så rörd när han tackade publiken, familjen och de personer i Brynäs som har visat honom vägen under karriären att tårarna kom och rösten stockade sig.

Annons

Sedan tog formstarka Brynäs sjätte raka segern och körde över gästande Luleå för andra gången på ett par dagar, då 6-1-vinsten borta i torsdags nu följdes upp med en 6-0-seger hemma i Gavlerinken.

””

"Spelade ut Luleå"

Brynäs lyste av återvunnet självförtroende, medan Luleå mest såg splittrat ut och även bjöd på ett par inledande blundrar som satte prägel på resten av matchen.

””

Det var hans första SHL-mål i karriären och samtidigt ett historiskt mål, då det enligt domarna.se var Brynäs 6000:e mål i grundseriespel i högsta serien sedan det som då hette elitserien startade säsongen 1975/1976.

””

Målet, ett vasst skott rätt upp i krysset, såg ungefär ut som han hade drömt om på förhand.

"En smart spelare"

Andreas Dackell njöt från åskådarplats:

””

Marcus Westfält är å sin sida för ung för att minnas Brynäsikonens alla glansdagar med bland annat OS-guld och två SM-guld, men såg åtminstone när Dackell lyfte SM-bucklan tillsammans med Jakob Silfverberg 2012.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons