Annons
Nyheter

Gladare miner i Frölunda

Frölunda åkte till Mora och vann med 3-1. Och nu blir det bättre stämning i laget. Det intygar Victor Olofsson, som gjorde två mål och en assist: - Det har redan blivit gladare i laget inför det kommande brejket. De två senaste segrarna betydde mycket. Vi behövde detta.(TT)
Publicerad 9 december 2017

Frölunda, som har varit i en svacka, har nu kommit tillbaka på allvar. Inom loppet av några dagar har laget besegrat både Karlskrona och Mora och lyckats med försvarsspelet, som har varit lagets stora problem i höst.

””

Nu var det försvarsspelet som blev Frölundas segervapen mot Mora. Victor Olofsson gjorde 1-0 redan i sitt första byte, vilket resulterade i en desperat kamp för Mora att kvittera. I två perioder höll Frölunda tätt, trots långa hemmaanfall i offensiv zon. Dessutom spelade Frölunda bra i boxplay.

Annons

Behöll kylan

När Robin Johansson till slut kvitterade till 1-1 i början av den tredje perioden kunde bubblan ha spruckit för Frölunda. Det blev tvärtom och Victor Olofsson förklarar varför:

””

Knappt två minuter senare gjorde Ponthus Westerholm 2-1 för Frölunda med assist av Victor Olofsson. Därefter var Göteborgsspelarna kyliga och kloka när Mora på nytt jagade kvittering. Frölundas försvarsspel fungerade perfekt vilket bidrog till segern. Att det sedan var Olofsson som avslutade matchen med att göra sitt andra mål för dagen, i Moras tomma målbur, var också en bild av Frölunda i dag.

Victor Olofsson, som gjorde nio mål på hela säsongen i fjol har redan producerat 15 mål. Här har Frölunda ytterligare ett vapen framåt.

””
””

Tråkig tränare

Frölundas tränare, Roger Rönnberg, ler när han får höra det.

””

I Moras omklädningsrum var det inte så kul denna eftermiddag. Fem förluster på de senaste sex matcherna gör att laget nu på allvar är indraget i bottenstriden. Mora visade stora brister i passningsspelet vilket resulterade i för många solokörningar och svagt anfallsspel.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons