Annons
Nyheter

Inhopparen Stefanelli AIK:s hjälte

Hyllad målskytt förra året. Inhoppare eller utanför truppen i år. Säsongsinledningen har varit tung personligen för Nicolás Stefanelli som kom in efter paus - och sköt AIK till 3-2-seger mot Sirius. - Jag är så lycklig nu! Det har varit riktigt tungt att inte göra mål, att inte leverera.(TT)
Publicerad 2 maj 2018
””

24-åringen skrev på för AIK den 1 juli förra året och frälste direkt fansen med sin fina teknik, sitt sprudlande målsinne och sina nio mål på de sexton matcher som Stefanelli hann spela i fotbollsallsvenskan då.

Att han inte nätat under någon av AIK:s inledande sex matcher i serien i år har tärt på självförtroendet.

””
Annons

Dubbla byten

Men det dröjde en halvlek innan han fick chansen.

AIK, som tog ledningen efter sju minuter genom Anton Salétros, hade efter 28 minuters spel tappat sin tidiga ledning till underläge 1-2.

Då ville AIK-tränaren Rikard Norling se en förändring och sade i C More att han ville få in "både attityd och friska ben".

Enock Kofi Adu samt Henok Goitom byttes ut mot Daniel Sundgren och just Stefanelli.

””

För det tog bara 20 minuter och en genialisk passning över hela Siriusförsvaret från Anton Salétros innan den inbytte AIK-anfallaren fick på en kanonträff med insidan av vristen till 2-2 strax innanför första stolpen.

””

Elfsborg nästa

Att onsdagens tvåmålsskytt inte fått spela mer än en match från start i årets allsvenska förklarar Rikard Norling med den tuffa konkurrenssituation som råder i ett AIK som nu har sju raka matcher utan förlust och toppar tabellen.

Till nästa match, mot Elfsborg borta på söndag, är en plats i startelvan för Stefanelli däremot tänkbar.

””

På läktarna sjöng fansen, återigen, om drömmar av guld. Klart att Nicolás Stefanelli hörde det:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons