Annons
Nyheter

Norén i tidig ledning i "Players"

Alex Norén stod för en lysande förstarunda i The Players Championship. 66 slag räckte för att den svenske golfstjärnan skulle ta ledningen i stortävlingen. Alex Norén kom till TPC Sawgrass med två missade kvalgränser i följd bakom sig.(TT)
Publicerad 11 maj 2018

Alex Norén kom till TPC Sawgrass med två missade kvalgränser i följd bakom sig. Det märktes inte alls när spelet inleddes i det som ofta kallas "den femte majorn".

Norén började på hål 10 och fick en drömstart med tre raka birdies. Det blev tre birdies till innan rundan var färdigspelad i Floridasolen, och eftersom Norén samtidigt klarade sig utan bogeys slutade han dagen på 66 slag - sex under par. Det gav honom en delad ledning tillsammans med en handfull amerikaner - världsettan Dustin Johnson, Webb Simpson, Chesson Hadley, Matt Kuchar och Patrick Cantlay.

Annons

Spelet kändes stabilt för Norén, som efteråt var speciellt nöjd med inledningen av rundan.

””
””

För ett år sedan var Alex Norén länge med i den absoluta tätstriden i "Players", men tappade lite under den sista rundan och slutade tia. Nu har han ett minst sagt intressant utgångsläge i tävlingen där vinnaren får en prischeck på 1,98 miljoner dollar, motsvarande drygt 17 miljoner kronor.

Henrik Stenson spelade sin runda på fyra under par och ligger på plats 13 efter första dagen.

För David Lingmerth och Jonas Blixt ser det dystrare ut. Svenskduon ligger långt ned i fältet efter att båda ha inlett med 75 slag, tre över par.

Tiger Woods ligger också dåligt till efter att ha slutat dagen på par.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons