Nyheter

New York Rangers vidare till slutspel

New York Rangers kommer att spela vårens slutspel i NHL-ishockeyn. I och med att laget besegrade Philadelphia med 4-3 har de säkrat ett wild card. Rangers hade förlorat de senaste åtta matcherna på hemmaplan före mötet med Philadelphia. Två av hemmalagets mål gjordes av svenskar.(TT)
Publicerad 3 april 2017

Rangers hade förlorat de senaste åtta matcherna på hemmaplan före mötet med Philadelphia.

Två av hemmalagets mål gjordes av svenskar. Mika Zibanejad inledde Rangers målskytte när han, framspelad av Mats Zuccarello, kvitterade i numerärt överläge i den andra perioden.

Zuccarello, som var matchens assistkung, var även inblandad i Brendan Smiths 2-1-mål och Oscar Lindbergs 3-1-mål.

Lundqvist stolt

Henrik Lundqvist gjorde 20 räddningar i Rangers-målet. Det är den fjärde matchen på rad som Lundqvist startat sedan han kommit tillbaka från en höftskada. Han var mycket nöjd med lagets insats efter matchen.

””

Det är den tredje säsongen i rad som Rangers plockat minst 100 poäng i grundserien, ett mycket bra facit.

””

I och med förlusten går Philadelphia inte vidare till slutspel. Det är den tredje gången på fem säsonger som laget missar slutspelet.

Sexton av de 30 NHL-lagen går vidare till slutspel. Den sista omgången före slutspelet spelas söndagen den 9 april. De bästa tre lagen i de fyra divisionerna går vidare, och ytterligare fyra får wild card.

Washington drar ifrån

Washington drygade ut ledningen i Metropolitan division när de besegrade Columbus med 3-2. Laget ligger nu fem poäng före Pittsburgh och Chicago i kampen om Presidents Trophy, som tilldelas det lag som plockat flest poäng under grundserien.

Lagets svenskar visade framfötterna i bortamötet. André Burakovsky stod för ett mål och en assist och Nicklas Bäckström för en assist.

Washington gjorde sina samtliga mål i den andra perioden. Bäckström passade fram till TJ Oshies 1-0-mål. Inte ens två minuter senare gjorde Burakovsky sitt tolfte mål för säsongen. Burakovsky som varit skadad hade inte gjort mål på tio matcher, när pucken satt snyggt bakom Sergej Bobrovskij i Columbusmålet.

TT