Annons
Nyheter

Superskräll: Frankrike mållöst mot Luxemburg

31-1 i skott. Dubbla ribbträffar och avslut undanrensade på mållinjen. Men Frankrike fick inte hål på Luxemburg. 0-0 i Toulouse. Och Sveriges gruppmotståndare var faktiskt bara en stolpträff från praktfiasko.(TT)
Publicerad 3 september 2017

Efter förlusten mot Bulgarien blev Sverige passerat av Frankrike i VM-kvalgruppen. Då såg resten av kvalspelet ut att handla om att komma tvåa och få spela playoff.

Men medan Nederländerna och Sverige vann sina respektive matcher fick Frankrike bara 0-0 hemma mot ett heroiskt kämpande Luxemburg, rankat 136:a i världen. Jonathan Joubert i målet ger nog de franska anfallsstjärnorna mardrömmar.

Annons

Publiken i Toulouse buade ut EM-finalisterna från förra året.

””

Stolpträff Luxemburg

Faktum är att Luxemburg var ytterst nära att åka hem med samtliga tre poäng. Inhopparen Gerson Rodrigues rusade ifrån den franska backlinjen i den 79:e minuten och fick avsluta ostört, men skottet tog i stolpen.

På Amsterdam arena vann Nederländerna mot Bulgarien med 3-1. Davy Pröpper gjorde två av målen, hans första i landslaget.

””

Pröpper gjorde första målet framspelad av Manchester Uniteds Daley Blind, som även stod för inspelet till lagkaptenen Arjen Robben som liggandes stötte in 2-0 med höger knä.

Nederländsk seger

Georgi Kostadinov, målnickare i Bulgariens 3-2-seger mot Sverige, gjorde mål med huvudet igen. Den nättaste av nickskarvar för reducering 1-2. Kostadinov hade även en nick i stolpen vid 1-0-ledning för Nederländerna. Davy Pröpper fastställde slutresultatet till 3-1.

Sverige vann samtidigt i Vitryssland med 4-0. Inför de avgörande två kvalomgångarna har Blågult tre poäng och fördel i målskillnad: elva plusmål jämfört med Nederländernas fem. Frankrike toppar gruppen en poäng före Sverige och på tio plusmål.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons