Nyheter

Frågetecken i Mora inför SHL

En chockstart som knockade Leksand. Det blev segerreceptet när Mora slog Leksand med 5-1 och blev klart för SHL. Morajublet fick hemmaarenan Smidjegrav att skaka, men samtidigt är frågan: Hur kommer Mora att se ut i SHL? - Mora blir ingen slagpåse.(TT)
Publicerad 1 april 2017

Samtidigt som champagnen flödade i Moras omklädningsrum efter Leksandskrossen spekuleras att flera av Moras nyckelspelare går till SHL-konkurrenter.

Och nyckelpersonen, succétränaren Jeremy Colliton, ger inte klartecken att stanna i Mora. På en konkret fråga om han, inför förhandlingen med Mora, verkligen stannar i klubben, blir svaret svävande och efter en kort tystnad säger han:

””

Den 32-årige Jeremy Colliton har fått en drömstart på sin tränarkarriär och är mannen bakom Moras succé. Han är en av Sveriges mest eftertraktade tränare just nu:

””
””

Drömstart

Leksand kom tillmatchen med stärkt självförtroende efter torsdagens hemmaseger. Men redan efter 4.58 var Leksands SHL-drömmar i princip krossat. Mora hade då tagit ledningen med 2-0 och ett Leksand, som inte har några naturliga målskyttar, kunde aldrig resa sig.

””

Inget aprilskämt

Gladast i Moras omklädningsrum var nog backen Viktor Amnér. Den 1 april för exakt ett år sedan, gick han upp i SHL med Leksand. Nu blev han samma dag kvalsegrare med Mora.

””
””

Leksands vision kvar

Samtidigt var det bedrövat i Leksands omklädningsrum. Frågan är om Leksand någonsin kommer tillbaka till SHL? Speciellt när de ekonomiska förutsättningarna kommer att bli ännu större mellan SHL och Hockeyallsvenskan.

””
””

Mikael Karlberg, ordförande i Leksands sportråd tillägger:

””

TT