Annons
Nyheter

"Monstret" siktar på guld och OS-spel

Linköping har aldrig vunnit SM-guld - men med ett monster ombord skruvas förväntningarna upp. Målvaktsprofilen Jonas "Monstret" Gustavsson, 32, är tillbaka efter åtta NHL-säsonger och sugen på både SM-guld och OS-spel. - Det kittlar lite extra med OS, det vore en stor ära, säger han.(TT)
Publicerad 12 september 2017

Senast "Monstret" spelade i SHL ledde han Färjestad till SM-guld och det var också den säsongen, 2008-09, som hans smeknamn föddes.

Det är också bilder från den säsongen han bär med sig när han gör SHL-comeback.

””
Annons

Att Linköping aldrig vunnit SM-guld är också en utmaning. För ett pålitligt topplag - tio topp 4-placeringar de 14 senaste säsongerna - som inte nått ända fram kan en rutinerad toppmålvakt vara sista pusselbiten.

””

Tuff konkurrens

Men Jonas Gustavsson är noga med att påpeka att det är en lång process. Både när det gäller SM-guld och ett eventuellt OS-spel. Efter åtta år utomlands har han många utmaningar framför sig, både socialt och hockeymässigt.

Gustavsson har varit med i två OS-turneringar. I Sotji 2014 var han tredjemålvakt bakom Henrik Lundqvist och Jhonas Enroth och i Vancouver 2010 var han tvåa bakom Lundqvist och spelade en match.

Nu finns chansen att ta en förstaspade i Tre Kronor. Men konkurrensen är hård. Om Jonas Gustavsson är en av de hetaste värvningarna är det samma sak med målvaktskollegan Viktor Fasth, Växjö, som gör SHL-comeback efter fem säsonger utomlands, varav de två senaste i CSKA Moskva. Fasth tog VM-guld i våras som tvåa bakom Lundqvist.

””

"Vet vad jag kan"

I SHL finns också fjolårets stjärnskott, SM-guldmålvakten Linus Söderström, HV71, och Malmös Oscar Alsenfelt som blev årets målvakt.

Och som om det inte vore nog har Jhonas Enroth flyttat från NHL till KHL och är med i OS-jakten.

TT: Vad skulle det betyda för dig att göra ett OS som etta?

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons