Nyheter

Mittag: "Det är fortfarande jättetufft"

Rosengård vill avsluta med en bra känsla och vända Champions League-mötet mot Slavia Prag. Lördagens dubbla flopp sitter dock fortfarande som en törn i hjärtat. - Det var tufft. Det är fortfarande jättetufft, säger anfallaren Anja Mittag.(TT)
Publicerad 30 oktober 2018

Instruktionerna från Rosengårdstränaren Jonas Eidevall ekar mellan läktarna på ett ödsligt Malmö stadion. Knappt tre dygn efter det förlorade SM-guldet - och Europaplatsen - ska Rosengård ladda om med sitt sista träningspass på svensk mark före avresan till Prag.

””

Undviker tidningar

Den allsvenska skyttedrottningen - 17 mål på 22 matcher - satt kvar länge på Ullevis gräs med tom blick och ville efter förlusten mot Göteborg inte ge några kommentarer. I seriens sista omgång försvann både SM-guldet och nästa säsongs Champions League-plats för Rosengård, som slutade trea i allsvenskan.

””

TT: Har du gjort något speciellt för att inte tänka på det?

””

Rent sportsligt har Rosengård inget annat alternativ än att ladda om. På torsdag väntar returen borta mot Slavia Prag i åttondelsfinalen av Champions League. Hemma på Malmö IP för ett par veckor sedan blev det en tung 2-3-förlust.

””

Vill avsluta bra

Med bortamålsregeln i Europa krävs det förmodligen att Rosengård vinner med minst två mål i Tjeckien. En uddamålsseger kan också räcka, under förutsättning att det blir många mål i matchen.

””

Samtidigt ger utmaningen en möjlighet att växa som lag, menar tyskan.

””

TT