Nyheter

Miljoner till fotbollens mångfald

Starten för fotbolls-EM innebär också inledningen på ett nytt projekt från Svenska fotbollförbundet. Samtliga 3 184 medlemsföreningar ges chansen att ansöka om ekonomiskt stöd för sitt arbete med nyanlända och integration, och med jämställdhet och hbtq-frågor.(TT)
Publicerad 6 juni 2016

Starten för fotbolls-EM innebär också inledningen på ett nytt projekt från Svenska fotbollförbundet. Samtliga 3 184 medlemsföreningar ges chansen att ansöka om ekonomiskt stöd för sitt arbete med nyanlända och integration, och med jämställdhet och hbtq-frågor.

Enligt ett pressmeddelande från SvFF finns det totalt 2 000 000 kronor att fördela, tack vare en samverkan mellan sponsorerna Ica och Svenska Spel samt landslagsspelarna i projektet "Alla är olika - olika är bra".

"Fotbollen gör samhällsnytta och det har ökat med de nyanlända runt om i landet. Men vi behöver också fler spelare som helst spelar längre, välkomna fler tjejer, motverka all form av kränkningar och värna fair play. Vi har också en ambition att öka antalet kvinnliga ledare med 10 000 framöver", säger Håkan Sjöstrand, SvFF:s Generalsekreterare, i pressmeddelandet.

Maxbeloppet en förening kan tilldelas är 40 000 kronor och kommer att utses av en jury.

TT