Annons
Nyheter

Många i Damkronorna har funderat på att sluta

Hälften av spelarna i Damkronorna har någon gång haft funderingar på att sluta med sin ishockey. Detta enligt en enkät som SVT har gjort med den svenska truppen från november förra året. Av de 20 spelare som svarade på enkäten uppgav hälften att de haft tankar på att lägga av.(TT)
Publicerad 12 december 2017

Hälften av spelarna i Damkronorna har någon gång haft funderingar på att sluta med sin ishockey.

Detta enligt en enkät som SVT har gjort med den svenska truppen från november förra året. Av de 20 spelare som svarade på enkäten uppgav hälften att de haft tankar på att lägga av.

Annons

"Ibland när jag tänker efter så definierar jag mig själv som riktigt korkad med tanke på förutsättningarna och hur mycket tid och energi jag lägger ner på hockeyn och hur mycket jag får offra för att kunna spela hockey", lyder ett svar.

En annan av spelarna skriver att hon när hon började i landslaget fick 200 kronor om dagen som ersättning, men att även det tillskottet har tagits bort:

"Ersättning med landslaget skulle hjälpa när man varit borta och ska kunna betala räkningarna när man kommer hem. Men just nu ligger nivån på att vi är extra glada om vi får en ny t-shirt".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons