Nyheter

Lundqvist nöjd med premiären

Tre puckar slank förbi. Men på det stora hela ger Henrik Lundqvist sig själv godkänt för säsongspremiären i Tre Kronor-målet. - Jag har inte spelat på fyra månader, så jag förväntar mig inte att det ska vara perfekt, säger han. Det jublades åt de sex svenska målen.(TT)
Publicerad 10 september 2016

Det jublades åt de sex svenska målen. Men frågan är om inte jublet var som högst redan när laguppställningen lästes upp.

Henrik Lundqvist är ett stort namn på hemmaplan i Göteborg. Förra matchen i Scandinavium, en träningsmatch med New York Rangers 2011, blev väldigt känslosam. Återkomsten till Göteborg blev knappast en besvikelse den heller.

Trots värmen i Frölundas hemmahall.

””
””

"Okej" match

Stjärnmålvakten var relativt sysslolös, inte minst i den första perioden där Finland noterades för två skott på mål. Men det blev spännande ett tag ändå, efter två finländska mål som gjorde att det bara stod 3-2 till Tre Kronor inför slutperioden.

En reducering slank in i slutperioden också, men Henrik Lundqvist är inte särskilt ledsen för det.

””
””

En match kvar

Det kommer dock troligtvis en chans till, i Washington natten mot torsdag svensk tid nästa vecka, i den sista av de tre svenska träningsmatcherna inför World Cup. Det mesta talar för att Henrik Lundqvist, given som förstemålvakt framför Jacob Markström och Jhonas Ehnroth, får stå även mot Europalaget som väntar då.

Två matcher på fyra månader. Tillräckligt för att komma i toppform till World Cup-premiären mot Ryssland ett par dagar senare?

””

TT