Nyheter

Linköping vinnare i seriefinalen

Uppvuxen i norska Bergen är Kristine Minde van vid ruskväder. Med åtta grader och regn levererade hon karriärens viktigaste mål. 1-0  i toppmötet mot Rosengård innebär att Linköpings FC kopplat ett rejält grepp om sitt andra SM-guld.(TT)
Publicerad 9 oktober 2016

Nio minuter under ordinarie tid återstod då den 24-åriga anfallaren från Norge slog till och fick 6 221 åskådare - nytt publikrekord för LFC på Linköping Arena - att jubla.

I ett skandinaviskt samarbete med danska Pernille Harder nickade hon in inlägget otagbart intill målvakten Zecira Musovics vänstra stolpe.

””

Att det var ett grått, tråkigt höstväder med åtta grader och hällande regn bekom inte den norska landslagsspelaren det minsta.

Snarare tvärtom.

””

Fem poängs försprång

Segern betyder att Linköping utökade försprånget i tabellen till fem poäng före jagande Rosengård, med tre raka SM-guld bakom sig.

Tre omgångar återstår, de två första på bortaplan mot Vittsjö och Mallbacken på under halvan.

Läget är med andra ord upplaget för att LFC ska ta sin första titel i damallsvenskan sedan klubbens så här långt enda guld från 2009.

””

Rosengård började bäst och hade bland annat ett skott av Marta som styrdes i utsidan av stolpen.

Men fram till målet hade Linköping bra koll på Rosengård, där Lotta Schelin tvingades gå ut skadad nästan direkt i början av den andra halvleken.

Marta nära att kvittera

Efter Mindes läckras fullträff kämpade gästerna desperat efter att få till en kvittering och skapa lite mer spänning på slutomgångarna.

Närmast var den brasilianska världsstjärnan igen, som först prickade ribban och sedan hade en frispark strax utanför stolpen.

””
””

TT