Nyheter

Linköping tog guldgrepp

Linköping tog ett järngrepp om andra raka SM-guldet. En drömstart med två snabba mål gav till slut seger på bortaplan mot AIK med 2-0 och guldfavoriten kan avgöra på hemmaplan i Linköping på lördag. Efter bara 8. 47 av den första perioden hade Linköping tagit greppet om både första finalen och SM-guldet.(TT)
Publicerad 11 mars 2015

Efter bara 8.47 av den första perioden hade Linköping tagit greppet om både första finalen och SM-guldet.

Kanadensiska OS-forwarden Jennifer Wakefield pangade in 1-0 efter 4.06 på ett skott som AIK-målvakten Minatsu Murase inte alls var beredd på. Efter 8.47 kom 2-0 då Melinda Olsson sköt pucken via ett par ben och in bakom en chanslös Murase.

””

AIK:s chans att skrälla i SM-finalen var att ta hem första matchen och sätta press på det stjärnspäckade Linköping som är tung guldfavorit och bara förlorat en enda serie- och slutspelsmatch på sina senaste 38 sedan i slutet av januari i fjol. Det var Leksand som lyckades vinna i den första semifinalen förra veckan.

AIK skapade en del chanser, men landslagsmålvakten Kim Martin Hasson storspelade och höll nollan. Martin Hasson besväras av en höftskada, men gjorde comeback i lördags och spelade nu sin tredje match och tog samtliga 20 skott. Förbundskaptenen Leif Boork tar på måndag ut truppen till hemma-VM och hoppas få grönt ljus från stjärnmålvakten.

Den andra finalmatchen spelas i Linköping på lördag och fixar LHC inte guldet då kommer en ny chans hemma på söndag.

TT