Annons
Nyheter

Linköping bryter med nya tränaren

Det blev inte många månader i Linköping för Marcus Walfridson. Det svenska mästarlaget i fotboll bryter med sin nya tränare efter bara tre allsvenska omgångar. - Han känner att han har nått vägs ände, säger LFC:s ordförande Christer Mård till TT.(TT)
Publicerad 4 maj 2018

Marcus Walfridson var ett okänt namn för de flesta när han inför säsongen presenterades som ny tränare och sportchef för det damallsvenska mästarlaget. Efter en knackig start på den allsvenska säsongen - Linköping ligger sjua med fyra poäng på tre matcher - väljer man att redan nu avsluta samarbetet med 36-åringen.

””

"Stor kulturkrock"

Annons

Walfridson hade före Linköping aldrig tränat ett lag på elitnivå, och aldrig något damlag. Den senare delen var ett stort skäl till att parterna nu går skilda vägar.

"Att träna ett elitdamlag har varit en stor kulturkrock för mig och ansvaret som både tränare och sportchef har blivit tungt, därför väljer jag att lämna LFC", säger Marcus Walfridson i ett pressmeddelande.

Någon ersättare på lång sikt har LFC ännu inte hittat. Den tillfälliga lösningen blir att Henrik Jensen, närmast i IFK Norrköping, ersätter som huvudtränare. Assisterande tränaren Joel Bäckström är kvar i sin roll och kompletteras, också det tillfälligt, med Charlotte Rohlin, som fram till nu har jobbat med marknadsfrågor inom föreningen.

””

Sportgrupp införs

Sportchefsansvaret kommer framöver att delas upp mellan flera personer, säger Mård.

””

Förra månaden lämnade också klubbdirektören Maria Hagström sin tjänst i Linköping. Hon är ännu inte ersatt.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons