Annons
Nyheter

Lindahl: "Otroligt stolt över Fotbollsgalan"

Förra året var damlandslaget nära att bojkotta Fotbollsgalan. I år är känslorna till Svenska fotbollförbundet varmare. - Jag är otroligt stolt över Fotbollsgalan som den ser ut nu, säger Hedvig Lindahl.(TT)
Publicerad 11 november 2018

Med bara dagar kvar till Fotbollsgalan förra året kom damlandslaget och förbundet överens om ett nytt landslagsavtal. Därmed undveks en planerad bojkott från spelarnas sida till följd av en av alla strider för större jämställdhet mellan dam- och herrspelare.

Inför måndagens gala finns det inga planer om att stå över. Hela laget, som slog England med 2-0 i Rotherham på söndagen, flyger hem till Stockholm för galan i Globen. Chelseamålvakten Hedvig Lindahl ser fram emot att komma dit.

Annons

"Har kommit otroligt långt"

””
””

Ett land som har saker att lära är England, säger hon.

””

Kosovare Asllani, som tilldelades Diamantbollen i fjol, håller med om att de stora jämställdhetsproblemen finns på galor i andra länder. Ändå är hon inte särskilt exalterad över att ta sig till Globen på måndagen.

"Inget man längtar till"

””

Vem som tar hem den finaste titeln på damsidan är svårare än på länge att gissa, säger både hon och Lindahl.

””
””

Även på herrsidan ser kampen om Guldbollen ut att vara jämn. Bland de hetaste kandidaterna på förhand syns Romas målvakt Robin Olsen, Manchester United-backen Victor Nilsson Lindelöf och Helsingborgs landslagskapten, fjolårsvinnaren Andreas Granqvist.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons