Annons
Nyheter

Leipzig utan Forsberg spelar för CL-överlevnad

Champions League-debutanten Leipzig behöver hjälp från Monaco på att få fortsätta spela CL-fotboll. Samtidigt måste man, utan Emil Forsberg, besegra svårflörtade Besiktas.(TT)
Publicerad 5 december 2017

Efter Bundesligaframgången förra säsongen kvalade RB Leipzig in till Champions League för första gången i klubbens historia. Ligaspelet har sett lovande ut även i år. I CL-debuten har man dock inte gått riktigt som på räls.

Med en omgång kvar ligger Leipzigs öde i Monacos händer. Även om Leipzig gör sitt och besegrar redan klara gruppsegraren Besiktas så har man alltjämnt sämre inbördes möten med Porto, som inför omgången ligger på samma antal poäng som tyskarna. Med andra ord kan Porto säkra avancemanget vid seger hemma mot redan avhängda Monaco, som så sent som i våras spelade semifinal i turneringen.

Annons

"Det är coolt"

Leipzig får dock klara sig utan Emil Forsberg. Svensken var länge ett frågetecken men under tisdagen bekräftades att han inte kommer till spel på grund av skada.

För den som gillar dramatiska avslutningar på gruppspel känns dock grupp E som den grupp man ska ha fokus på. Med Liverpool på nio, Sevilla på åtta och Spartak Moskva på sex poäng så är det upplagt för dramatik och matematik. För Liverpool räcker seger hemma mot just Spartak. För Sevilla räcker seger borta mot Maribor.

””

Napoli illa ute

Om man inte hade tappat 3-0 till 3-3 mot Sevilla förra omgången hade avancemanget dock redan varit säkert.

””

I grupp F så har Napoli kniven mot strupen i bortamötet med Feyenoord. Även om de vinner där krävs förlust för Sjachtar hemma mot Manchester City för att ett tredje italienskt lag ska nå åttondelsfinal.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons