Annons
Nyheter

Larsson tillbaka - Popovic missar Tjeckien

Tre Kronors center Johan Larsson är klar för spel mot Tjeckien i VM - däremot tvingas assisterande förbundskaptenen Peter Popovic till fortsatt vila efter sin dramatiska ögonoperation. - Han mår bra, men behöver vila, säger lagläkaren Peter Ström.(TT)
Publicerad 5 maj 2018

Popovic tvingades till en akut operation i fredags - inför VM-premiären mot Vitryssland - sedan han drabbats av näthinneavlossning.

””

Därmed är Popovic borta från toppmötet med Tjeckien på söndagen, hur det blir mot Frankrike på måndag är oklart. Juniorlandslagets förbundskapten Tomas Montén, egentligen scout under VM, flyttas ned i båset där han håller kontakt med videocoachen Johan Andersson som finns på läktarplats.

””
Annons

Garpenlöv ersätter

Popovic coachar i vanliga fall backarna, men ersätts av Johan Garpenlöv, också assisterande förbundskapten, som i sin tur ersätts av Montén. Popovic var nere i hallen en kort stund på söndagen i samband med Tre Kronors träning, men fanns inte med på isen.

””

"Bra för balansen"

Förbundskaptenen är också nöjd över att Buffalocentern Johan Larsson kan spela mot Tjeckien. Han plockades av isen för en misstänkt hjärnskakning i 5-0-segern över Vitryssland i premiären, men så illa var det inte. Larsson tränade på lördagen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons