Nyheter

Lallana räddade England

Adam Lallana räddade England och gav nye förbundskapten Sam Allardyce en riktigt bra start på jobbet. Men han väntade till allra sista stund i VM-kvalmötet med Slovakien. Liverpoolspelaren sköt in matchens enda mål i den femte tilläggsminuten.(TT)
Publicerad 4 september 2016

Det var besvikna visslingar på läktarna när England i 94 minuter hade svårigheter att komma igenom Slovakiens låga och disciplinerade försvar.

18-0 i målchanser talade sitt tydliga språk, men med den 19:e gick de tre poängen till England.

28-årige Lallana, som hade en boll i stolpen tidigare under matchen, gjorde därmed sitt första landslagsmål. Theo Walcott hade dessförinnan haft en boll i mål, men domarteamet valde att vinka av det för offside. Reprisbilderna visade dock att passningen kom från en slovakisk fot, och målet borde ha godkänts.

Rekord för Rooney

Notervärt i övrigt var att Wayne Rooney gjorde sin 116:e landskap, vilket gör att han är den utespelare som spelat flest landskamper för England.

Danmark slog Armenien med 1-0 efter att Christian Eriksen slagit in segermålet efter en dryg kvarts spel. Eriksen hade även chansen att göra 2-0 en kvart från slutet, men målvakten Arsen Beglaryan räddade både Eriksens straff och Yussuf Poulsens retur. Istället var Armenien nära att kvittera, sedan Jannik Vestergaard slarvat och det blev ett armeniskt friläge - som dock slarvades bort.

Segern var förbundskaptenen Åge Hareides tredje i rad, och den första i en tävlingsmatch.

Norge utspelat

Norge var, som väntat, chanslösa mot Tyskland.

Thomas Müller gjorde två av målen i 3-0-segern på Ullevål, och den var egentligen i underkant mot ett för kvällen passivt och tillbakapressat hemmalag.

Högerbacken Joshua Kimmich gjorde sitt första landslagmål när han pricksköt in bollen i slutet av den första halvleken.

TT