Nyheter

Lagerbäck inne på sin sista resa

Det har pratats om statyer och att han skulle kunna bli Islands president om han bara kunde och ville. Nu gör Lars Lagerbäck sin sista resa med den lilla EM-nationen - något han själv inte bryr sig om. - Det är ganska sekundärt, säger 67-åringen.(TT)
Publicerad 11 juni 2016

Bergen sträcker sig höga i bakgrunden och luften har rensats av nattens åskoväder. Där nere på planen knallar Lars Lagerbäck runt i träningskläder och med en vit keps på huvudet. Han samlar de isländska spelarna i en ring innan uppvärmningen börjar på träningsplanen i Annecy, nära gränsen till Schweiz.

””

Sjunde mästerskapet

Det är lugnet före stormen - på tisdag väntar stornationen Portugal på Stade Geoffroy-Guichard i Saint-Étienne. För första gången ska Island - det minsta landet, sett till befolkningsmängd, hittills i ett EM - spela en premiär i ett internationellt seniormästerskap på herrsidan. Lagerbäck är dock inte orolig över att spelarna ska duka under för EM-pressen.

””

Själv har 67-åringen från Ovansjö i Medelpad mästerskapsrutin så att det räcker och blir över. Tre tidigare EM med Sverige och tre VM (två med Sverige, ett med Nigeria) har varit ovärderlig rutin för det isländska fotbollsförbundet.

””

Detta blir dock den sista resan med den lilla önationen. När han presenterade EM-truppen i Reykjavik i början av maj meddelade Lagerbäck även att han slutar som förbundskapten efter äventyret.

TT: Tänker du själv på det?

””

Ska till OS

TT: Vad ska du göra efter EM då?

””

Där ska Lagerbäck vara expert för Viasat under OS-turneringen i fotboll.

””
””

TT