Nyheter

Lagardère hoppar av driften av Friends Arena

Lagardère drar sig ur driftsavtalet för Friends Arena. - Vi kom inte överens om de ekonomiska villkoren, säger företagets vd Martin Håkansson.(TT)
Publicerad 7 april 2017

Det franska företaget utnyttjar en klausul i det tioåriga avtalet med Arenabolaget och avbryter samarbetet efter en femtedel av tiden, skriver Fotbollskanalen.

Driften lämnas därmed över till Arenabolaget, som ägs av fastighetsbolaget Fabege (66,7 procent) och Svenska Fotbollförbundet (33,3 procent, varav 11,1 via ett samarbete med Folksam).

Friends Arena har hittills varit en förlustaffär. På fem år har verksamheten gått back med sammanlagt 1,2 miljarder kronor.

Svenska Fotbollförbundet ser gärna att en ny operatör tar över driften.

"Tills vidare har vi en bra lösning men långsiktigt är ambitionen att hitta en ny operatör. Vi stressar inte utan arbetar tryggt vidare med vår duktiga personal", skriver förbundsordföranden Karl-Erik Nilsson i ett sms till Fotbollskanalen.

Under fotbollsförbundets årsmöte den 25 mars förklarade Sune Hellströmer, arenaansvarig på förbundet, att storägaren Fabege utlovat att man ska täcka SvFF:s förluster även framöver så att den löpande verksamheten inom förbundet inte påverkas.

TT