Annons
Nyheter

Kvinnor mot män när golfen testar nytt

Mer show, mer fart - och kvinnor som tävlar mot män. I ett försök att modernisera sig och nå en ny publik testar golfen lite annorlunda grepp på Europatouren den här helgen. Tävlingen Golfsixes genomfördes i fjol för första gången på herrarnas Europatour.(TT)
Publicerad 4 maj 2018

Tävlingen Golfsixes genomfördes i fjol för första gången på herrarnas Europatour. Tvåmannalag spelade korta och rappa sexhålsmatcher och på ett hål fanns en tickande slagklocka som tvingade spelarna att slå inom en viss tid. Publiken behövde inte vara tyst inför slagen och spelarna showade mer än vanligt.

Det var med andra ord något helt annat än en klassisk slagtävling över 72 hål och fyra dagar.

Annons

Experimentet gav mersmak och den här gången är även damerna inbjudna till golfpartyt på The Centurion Club norr om London. Två rena damlag - ett engelskt och ett europeiskt - har fått wildcards och finns bland de 16 lagen i lördagens gruppspel.

””
””

"Skapar mer intresse"

Ett annat wildcard har delats ut till "kaptenslaget", bestående av Solheim Cup-kaptenen Catriona Matthew och Ryder Cup-kaptenen Thomas Björn. Björn är även han positiv till att golfen vågar testa nya vägar för att förhoppningsvis nå en ny och delvis yngre publik.

””

Bryter barriärer

Det viktigaste den här helgen är kanske inte vilket lag som vinner i slutändan, utan vilken bild av golfen som tävlingen skickar ut.

””
””

Sverige representeras av Joakim Lagergren och förra veckans vinnare på touren, Alexander Björk. I gruppspelet väntar dubbelt engelskt motstånd - både herr- och damlaget - samt Sydafrika.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons