Annons
Nyheter

Krönikörerna hyllar svenska kollektivet

Usel start. Men sedan visade Janne Anderssons landslag att det kan resa sig efter svåra nederlag som i Bulgarien. Tidningskrönikörerna var nöjda med vad de såg mot Vitryssland. Johan Esk, Dagens Nyheter, konstaterar att 4-0-segern mot Vitryssland var viktig på flera sätt.(TT)
Publicerad 3 september 2017

Johan Esk, Dagens Nyheter, konstaterar att 4-0-segern mot Vitryssland var viktig på flera sätt. Men viktigast var att Sverige fick tillbaka självförtroendet:

"De första 16 minuterna var ännu värre än de 90 i Sofia. Sverige halkade omkring som elva Bambis på halt gräs. Försöken till egna uppspel via mittfält var hopplösa. Det var precis då Mikael Lustig visade att det enkla kan vara det bästa, inte minst på en fotbollsplan. Om det inte funkade att spela upp bollen steg för steg var det bara att satsa på plan-B.

Annons

Segern var inte bara viktig för att laget visade att det kan resa sig efter en tung smäll. Det var självklart också bra att målskillnaden snyggades till ordentligt. Det var också väldigt viktigt att Janne Andersson hade mod och kyla att låta spelare som hade det svårt i Sofia få chans att ställa saker till rätta.

Lika mycket som det var kollektivet som rasade ihop i Bulgarien så var det kollektivet som höll bra i Belarus."

Mattias Balkander, Göteborgs-Posten, tackar Vitryssland för bjudningarna.

"Janne Andersson kan i praktiken så smått börja planera för playoff. Den kritik som i huvudsak handlade om slarv, okoncentration och underskattning i Sofia byts efter kvalets märkligaste match mot vägvinnande djupledsspel, offensiv effektivitet och oväntat svaga vitryssar.

Ibland behöver fotboll inte vara svårare än att motståndarna bjuder på allt. Vitryssland var denna söndagskväll på sitt allra mest generösa humör."

Noa Bachner, Expressen, gillade vad han såg:

"Man ville se Emil Forsberg vara avgörande. Man ville se Victor Nilsson-Lindelöf svepa en millimeterprecis passning till Emil Forsbergs perfekt avvägda djupledslöpning. Man ville se Christoffer Nyman göra mål och fungera bra i det här landslaget. Man ville se karaktären som framträdde fram tills haveriet i Sofia göra comeback. Man ville se lugn. Man ville se fokus. Man ville se ett samlat landslag studsa tillbaka.

Man ville se det man såg."

Patrik Sjögren, Aftonbladet, plussar för Albin Ekdals ersättare Sebastian Larsson:

"Sebastian Larsson är alltid tre plus. Alltid pålitlig, alltid bra och framförallt en gubbe som alltid gör sitt jobb. Precis den typ av medspelare alla älskar att ha i sitt lag men samtidigt så långt du kan komma ifrån den spelartyp den svenska fotbollspubliken börjar ropa efter så fort vi får ett landslag med lite medvind i ryggen.

Annons

Det är oftare en hundraprocentig löpning avgör en match än en frispark i krysset. Så låt oss nu alla hylla Sebastian Larsson - om inte annat för att resten aldrig någonsin igen ska kunna glömma att de måste springa också."

TT

Annons
Annons
Annons
Annons