Annons
Nyheter

Fjärde raka en lättnad för Kristianstad

Kristianstad slog Malmö med 23-22 efter förlängning i SM-finalen och blev mästare för fjärde året i rad. - En otrolig lättnad, säger Viktor Hallén, som gjorde 23-21 för Kristianstad med drygt en minut kvar av förlängningen.(TT)
Publicerad 10 maj 2018

Kristianstad ledde för det mesta under finalen i Scandinavium, men Malmö kom i fatt till 20-20 efter 60 minuter.

””

Upphämtningen gav Malmö ett litet mentalt överläge inför förlängningens 2x5 minuter, trodde man.

””
Annons

Ryckte igen

Helge Freiman och Albin Lagergren, med sitt sjätte mål, gav Kristianstad en ny ledning med 22-20 i förlängningen, som blev lika målfattig som matchen i stort.

Adam Lönn reducerade för Malmö, innan Viktor Hallén sköt sitt fjärde mål som gav det avgörande överläget.

Hallén, som normalt håller till på vänsterkanten, var inne centralt på linjen när chansen dök upp.

””

Efter det hann Binai Aziz reducera, och Malmö fick ett frikast i absolut sista sekunden - men Anton Blickhammars skott gick i den täckande Kristianstad-muren.

Därmed blev det inget guld för HK Malmö i klubbens första SM-final, trots bra insatser av bland andra 40-årige målvakten Dan Beutler och vänsterhänte skytten Linus Persson. Den senare lämnar nu klubben och flyttar till franska US Ivry.

Spelade med skada

Linus Persson skadades vid vänster knä på träningen dagen före finalen, men spelade ändå och gjorde sex mål.

””
””

Linus Persson tycker att finallagen är jämna på pappret.

””

Hellre fem matcher

Annons

Kristianstad kan ta sats mot ett femte raka SM-guld nästa säsong. I så fall vill årets segerskytt Viktor Hallén helst spela en finalserie om bäst av fem matcher, precis som i kvartsfinal och semifinal, i stället för upplägget med en avgörande finalmatch som varit rådande sedan 2005.

Diskussioner i ämnet pågår, och senast på måndag väntas klubbarnas organisation Svensk elithandboll säga sitt till Svenska handbollförbundet i frågan.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons