Annons
Nyheter

Laurén om Brækhus: "Ingen respekt"

Det har snackats i flera år, men snart är det slutsnackat. Mikaela Laurén får sin drömchans till revansch mot stjärnboxaren Cecilia Brækhus. - Som person har jag ingen respekt för Cecilia, säger Laurén.(TT)
Publicerad 6 september 2017

För sju år sedan knockade Brækhus Laurén i den sjunde ronden i en VM-match i tyska Rostock, som då gällde tre mästarbälten i weltervikt.

Brækhus hade året innan, 2009, blivit världsmästare för första gången. Laurén hade nyligen sadlat om efter en elitkarriär inom simning och en problematisk tid privat.

Annons

Den 21 oktober möts den nu klart mer rutinerade duon igen, i samma viktklass, i norska Stokke vilket presenterades på en presskonferens i Oslo under onsdagen.

Presskonferensen var nästan en timme försenad. Sedan började en stark ordväxling framme vid podiet.

"Kallat mig diva"

””
””

41-åriga Laurén, som har vunnit 29 matcher och förlorat fyra som proffs, var tidigare världsmästare i den tyngre viktklassen superweltervikt.

””

"Inget att förlora"

För ett år sedan valde svenskan att gå ner till weltervikt men förlorade då mot Klara Svensson i jakten på ett möte med 35-åriga Brækhus.

Svensson fick då i stället chansen att utmana den regerande mästaren Brækhus, som har gått 31 proffsmatcher utan förlust, om norskans titlar i organisationerna IBF, IBO, WBA, WBC och WBO. En match som avgjordes i Oslo och slutade i förlust för Svensson.

””

Lauréns senaste match var segern i superweltervikt mot Kita Watkins, USA, i Sundsvall i april. Brækhus, som har varit regerande världsmästare i åtta år, gick sin senaste match vid segern mot Erica Anabella Farias, Argentina, i Bergen i juni.

Spekulationerna om en ny VM-match mellan Laurén och Brækhus har varit igång under flera veckors tid.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons