Annons
Nyheter

Kinsey sist i Shanghai: "Svårhoppat"

En höjd fixade Erika Kinsey. Sedan tog det stopp på de glatta banorna i Shanghai. - Det var svårhoppat i dag, säger hon till C More. Nyligen klarade höjdhopperskan Erika Kinsey kvalgränsen till EM i Berlin i augusti med ett hopp på 1,93 på en tävling i USA, tre centimeter över kvalgränsen.(TT)
Publicerad 12 maj 2018

Nyligen klarade höjdhopperskan Erika Kinsey kvalgränsen till EM i Berlin i augusti med ett hopp på 1,93 på en tävling i USA, tre centimeter över kvalgränsen. Men när svenskan, som har 1,97 som personbästa, skulle mäta sig med eliten i Diamond League-tävlingen i kinesiska Shanghai, så var hon inte i närheten av de höjderna.

””

Hon rev ut sig redan på den andra höjden 1,85 och slutade därmed sist i det tio kvinnor starka startfältet. Kinsey klarade ingångshöjden 1,80 i sitt andra försök med ordentlig marginal. Sedan tog det alltså stopp för den 30-åriga svenskan på de hala banorna.

””
Annons

Toppformen är det en bit kvar till, men hon hetsar inte:

””

Hon var också enda svenska deltagare i Shanghai. Tanken var att hon skulle ha fått sällskap av Sofie Skoog i höjdtävlingen, men hon kunde inte komma till start på grund av magsjuka, uppger Radiosporten.

Vann tävlingen gjorde Marija Lasitskene, Ryssland, på nytt årsbästa, 1,97.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons