GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Säkerheten kan ta Asllani till allsvenskan

Kosovare Asllani uppges vara på väg bort från Manchester City. Och hon utesluter inte att komma hem till Sverige. - Det finns ingen annan plats där jag känner mig så trygg, säger Asllani som har upplevt flera terrordåd på nära håll.(TT)
Publicerad 3 juli 2017

Den 27-åriga landslagsstjärnan lämnade franska Paris SG för Manchester City i januari 2016. Med storklubben har hon vunnit både ligan och den engelska cupen. Trots det är det långt ifrån säkert att hon blir kvar.

Hennes agent Arash Bayat säger till GP att han har fått en förfrågan från en kinesisk klubb, men själv vill hon inte lägga fokus på nästa säsong under EM-uppladdningen.

Nära flera terrorattentat

Hon säger dock att en återkomst till allsvenskan är ett av alternativen.

””

En inte oviktig faktor är livet, och tryggheten, vid sidan av fotbollen. Asllani säger att vårens bombattentat i nuvarande hemstaden Manchester och de två terrordåden i Paris medan hon bodde där har påverkat henne.

””

TT: Skulle en sådan sak tala för att komma hem?

””

Ökad säkerhet

Asllani säger också att hon har pushat på för att säkerheten kring landslaget ska bli bättre.

””
””

Dialog med Uefa

Inför och under EM har Sverige nu med sig en särskild säkerhetsansvarig. Det är dock inget nytt, enligt landslagschefen Marika Domanski Lyfors, utan något som man har använt sig bland annat under hemma-EM 2013.

””

Att Kosovare Asllani är en av spelarna som har önskat bättre säkerhet är fullt förståeligt, säger hon.

””

TT