Annons
Nyheter

Juventus tar sin sjunde raka "scudetto"

Napoli gav dem en match. Men räckte inte till. Med en omgång kvar säkrade Juventus sin sjunde raka Serie A-titel efter 0-0 borta mot Roma. Det går nog inte att påstå att Juventus inte har varit den stora giganten i italiensk fotboll de senaste åren.(TT)
Publicerad 13 maj 2018

Det går nog inte att påstå att Juventus inte har varit den stora giganten i italiensk fotboll de senaste åren.

Bevis på det: sedan 2012 har Turin-klubben prenumererat på "scudetton" och nyligen tog man också hem sin fjärde raka Coppa Italia-titel efter en klar 4-0-seger över Milan.

Annons

Det verkar inte heller finnas någon hejd på "den gamla damen".

Borta mot Champions League-semifinalisten Roma hade de svartvita chansen att säkra sin sjunde raka "scudetto" trots att en omgång återstår av Serie A. Deras försprång var redan svårintagligt med sex poäng till godo på tvåan Napoli, plus en bättre målskillnad, men inte teoretiskt omöjlig att hämta in för Neapel-klubben. Men ett poäng krävdes bara för "Juve" för att man skulle få fira i förtid.

Och de hade inga avsikter att darra på den beryktade manschetten och hålla liv i titeljakten. Nej, man körde inte över Roma, som jagar en tredjeplats och titeln "bäst i Rom", men krysset fixade man efter 0-0 på Stadio Olimpico.

Det spelade alltså ingen roll att Napoli, som spelade parallellt mot Sampdoria borta, vann med 2-0. Utan segern blev förgäves.

Nu blir sista omgången betydelselös för de båda lagen när Serie A avslutas nästa helg.

Napoli som länge alltså var med och hotade Juventus räckte till slut inte till, deras poängtapp i de två senaste omgångarna (förlust Fiorentina och tappad ledning mot Torino) blev kostsamma och Juventus kunde sticka ifrån i tabellen och knipa titeln på nytt.

Då firades det glatt på planen hos Juventus, trots att det blev mållöst.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons