Annons
Nyheter

Johaug tillbaka efter 937 dagar: "Nervös"

Det kommer att ha gått 937 dagar sedan Therese Johaug senast tävlade på snö när hon gör comeback på fredag. - Hon kommer säkert att bli väldigt nervös. Det har vi pratat lite om, säger tränaren Pål Gunnar Mikkelsplass till NTB.(TT)
Publicerad 13 november 2018

På fredag har det gått 937 dagar, snart 134 veckor och 22 488 timmar - enligt en uträkning av nyhetsbyrån NTB - sedan Therese Johaug senast tävlade på snö. Enligt tränaren Pål Gunnar Mikkelsplass är längtan efter återkomsten ruskigt stark. Hon vill inget annat än ut och tävla.

””

"Kommer hantera det"

Annons

Comebacken blir över tio kilometer klassisk stil i Beitostølen. Tränaren är medveten om att vintern inte står och hänger på just det här loppet, men tycker ändå att det är viktigt med tanke på att hon får känna pressen för första gången på länge.

””

Att Therese Johaug inte har tävlat på snö på länge har inte stoppat henne från att spänna musklerna inför konkurrenterna. Det har länge tisslats och tasslats om i vilken superform 30-åringen är i.

I tävlingscomebacken i augusti utklassade hon tvåan Charlotte Kalla på rullskidor i branta Lysebotn Opp.

””

Expert tror på Johaug

Skidexperten Mathias Fredriksson tror på Johaug i vinter.

””

Johaugs senaste skidlopp som gav FIS-poäng kördes just i Beitostølen i april 2016, då hon vann två titlar i norska mästerskapen. Några veckor senare vann hon Skarverennet. I oktober samma år fick hon beskedet att hon testat positivt för Clostebol i ett dopningsprov efter att ha använt en kräm på ett brännsår på sina läppar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons