Nyheter

Jerebko på väg till stjärnlaget i NBA

Svenske NBA-spelaren Jonas Jerebko är nära en övergång till mästarlaget Golden State Warriors. Detta enligt källor till amerikanska tv-kanalen ESPN.(TT)
Publicerad 7 juli 2018

Jerebkos nuvarande klubb Utah Jazz satte upp honom på så kallade "waivers" under lördagen, vilket gör att han kan skriva på för vilken klubb som helst på måndag såvida ingen NBA-klubb snabbt tar över hans kontrakt värt 4,2 miljoner dollar (ungefär 36,7 miljoner kronor).

ESPN rapporterar Golden State Warriors är ett av lagen som seriöst överväger att erbjuda Jerebko kontrakt till veckan och intresset ska vara ömsesidigt.

I Golden State Warriors blir i så fall svensken lagkamrat med storstjärnor som Stephen Curry, Kevin Durant och nyligen värvade DeMarcus Cousins. Laget har vunnit NBA-titeln tre av de fyra senaste åren.

Jerebko publicerade ett uttalande i sociala medier på lördagskvällen:

"Det är så många människor jag vill tacka för den gångna säsongen. Till att börja med mina lagkamrater, organisationen, coacherna, fansen. Jag har älskat tiden i Salt Lake och kommer alltid att komma ihåg tiden här. Jag väntar otråligt på att få reda på vad som händer härnäst i min karriär. Jag har min bästa basket framför mig. Tack till mina fans, jag hoppas att ni är lika upprymda som jag är".

Jerebko spelade 74 matcher för Utaz Jazz den gångna säsongen där han snittade 5,8 poäng och 3,3 returer per match. Svensken spelade tidigare för Boston.

TT