Nyheter

Cityduon avgjorde derbyt

Ett Ibrahimovic-mål och en efterlängtad tränarkamp kom i skymundan. Cityduon Kevin de Bruyne och Kelechi Iheanacho snodde åt sig huvudrollerna i Manchesterderbyt på Old Trafford. - Det är en dröm som blir verklighet, sade Iheanacho till Viasat efter 2-1-segern.(TT)
Publicerad 10 september 2016

Det hade snackats om derbyt mellan Manchester United och Manchester City i veckor.

Äntligen skulle de gamla tränarantagonisterna José Mourinho och Pep Guardiola stöta på varandra igen. Äntligen skulle Zlatan Ibrahimovic få mäta sina krafter mot ett av Premier Leagues topplag.

Men trots att Ibrahimovic gjorde Uniteds fullträff och därmed nu gjort mål i derbymatcher i England, Frankrike, Italien, Spanien, och Nederländerna fick han nöja sig med att spela en biroll.

För den här matchen kom att handla om Manchester City - och framförallt Kevin de Bruyne och Kelechi Iheanacho.

Blind olycklig två gånger om

de Bruyne - en gång i tiden oönskad av Mourinho i Chelsea - gjorde 1-0 för City, som inledde matchen strålande, redan efter en kvart. Iheanacho skarvade vidare en långboll och belgaren tog sig förbi den oerhört stillastående United-backen Daley Blind innan han kyligt placerade in ledningsmålet.

En stund senare var Blind olycklig igen - och det utnyttjade firma de Bruyne/Iheanacho. Igen.

När nederländaren upphävde offsiden kunde Iheanacho ohotat raka in returen efter att de Bruyne skjutit i stolpen.

””

de Bruyne fyllde i:

””

Volleymål av Ibrahimovic

Ibrahimovics fullträff kom i slutet av första halvlek, och betydde 1-2. Citys nye målvakt Claudio Bravo, som var skakig matchen igenom, tappade ett högt inlägg och bollen damp ner hos svensken - som drog till. Volleyskottet var hårt och välplacerat, och gav United hopp.

Men det ville sig inte för hemmalaget.

Trots att Mourinho skickade in offensiv kraft i mängder i andra halvlek lyckades City stå emot.

””
””

I och med segern har Manchester City maximala tolv poäng efter de inledande fyra omgångarna av Premier League. Manchester United står kvar på nio poäng.

TT