GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ingen svensk glädje för tilldömd VM-kvalvinst

Danmark har fått sitt straff av Uefa. Sverige vinner den inställda VM-kvalmatchen i fotboll med 3-0. - Jag känner ingen större glädje, säger svenska förbundskaptenen Peter Gerhardsson.(TT)

Europeiska fotbollsförbundet Uefas disciplinära organ CEDB (Control, Ethics and Disciplinary Body) tilldelar Sverige segern med 3-0 i VM-kvalmatchen mot Danmark som skulle ha spelats den 20 oktober. Danmark får också böta 20 000 euro, motsvarande nästan 200 000 kronor.

En hårdare linje hade varit att utesluta Danmark från VM-kvalet helt och hållet.

""

Sverige i topp

Segern innebär att Sverige går upp i ledning i kvalgrupp 4 på maximala 9 poäng. Någon glädje för en viktig seger mot den på förhand tuffaste VM-kvalmotståndaren känner dock inte förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

""

Han tar heller inte domen för given riktigt än. Det finns till exempel möjlighet för Svenska fotbollförbundet att överklaga.

""

Långtgående konflikt

Det är första gången i modern tid som Uefa är med om att ett land ställer in en kvalmatch, skriver danska nyhetsbyrån Ritzau. Att matchen i Göteborg inte kunde spelas berodde på den långtgående, och fortsatt olösta, konflikten om ett nytt landslagsavtal mellan spelarföreningen och Danmarks fotbollsförbund (DBU).

Linköpings danska landslagsback Janni Arnth är glad över beskedet att Danmark inte kastas ut från kvalspelet.

""

"Positivt för damfotbollen"

Någon överenskommelse med DBU finns inte än, men förhandlingarna "ser ljusa ut nu", säger hon. Och hon poängterar att en 0-3-förlust en liten uppoffring i den större kampen.

""

Uefas brasklapp i beslutet är att om något liknande händer inom de närmsta fyra åren kommer Danmark att uteslutas från Uefas nationstävlingar. Men Marika Domanski Lyfors säger att Uefas dom öppnar för länder att missbruka systemet.

""

TT

Läs mer