Nyheter

HV-spelare stängs av inför slutspelet

HV71:s Claudia Kepler stängs av i fyra matcher efter en huvudtackling mot Luleås Pernilla Forsberg, som fick avbryta fredagens match i SDHL. "Kraften riktas mot huvudet. Stor skaderisk", skriver disciplinnämnden i sitt beslut.(TT)
Publicerad 4 februari 2019

HV71:s Claudia Kepler stängs av i fyra matcher efter en huvudtackling mot Luleås Pernilla Forsberg, som fick avbryta fredagens match i SDHL.

"Kraften riktas mot huvudet. Stor skaderisk", skriver disciplinnämnden i sitt beslut.

Kepler, som är HV71:s tredje bästa poängplockare den här säsongen med 27 poäng på 35 matcher, missar därmed de tre första kvartsfinalmatcherna mot Leksand. Den 23-åriga amerikanskan är först tillgänglig igen i en eventuell fjärde match efter att ha varit avstängd i en grundseriematch redan.

Även Brynäs blir av med en spelare inför det kommande ishockeyslutspelet. Forwarden Andréa Cordoba stängs av i två matcher efter ett slag i bakhuvudet på en motståndare, meddelar disciplinnämnden. I ett uttalande säger Cordoba att hon slår till spelaren på grund av att hon själv blivit nerdragen och fasthållen och att det inte fanns något uppsåt att skada. Brynäs ställs mot Modo i kvartsfinalspelet.

TT