Annons
Nyheter

Hockeymisshandel i hovrätten

Ishockeyspelaren Jakob Lilja accepterar inte misshandelsdomen från Malmö tingsrätt - nu är det hovrättens tur att ta ställning till om hans crosschecking i motståndarens oskyddade nacke var en brottslig handling. I tingsrätten dömdes Lilja till villkorlig dom och dagsböter för misshandel av normalgraden.(TT)
Publicerad 12 september 2017

I tingsrätten dömdes Lilja till villkorlig dom och dagsböter för misshandel av normalgraden. Själv har han genomgående nekat till brott och hävdat att det var en olyckshändelse då han crosscheckade Malmöbacken Jens Olsson i nacken under en allsvensk ishockeymatch i Malmö arena den 5 mars 2015. Jens Olsson fick inga bestående men och har sagt att han anser att förseelsen aldrig borde ha utretts av rättsväsendet.

””

Men Malmö tingsrätt ansåg att crosscheckingen gick "utöver vad som ryms inom det generella samtycke till våld som Jens Olsson gett honom (Lilja) genom att delta i matchen".

Annons

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd dömde Jakob Lilja till tio matchers avstängning, varav fyra omvandlades till böter på 12 000 kronor. Därmed anser försvarsadvokaten att Lilja blivit dubbelbestraffad.

Efter förhandlingen i Hovrätten över Skåne och Blekinge pågår överläggningar. Dom meddelas vid ett senare tillfälle.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons