Nyheter

Hirscher sjuk - ställde in presskonferens

Marcel Hirscher är sjuk. Inför hans första start i VM på fredag dras han med en förkylning och ställde in en planerad presskonferens. Hirscher har dominerat den alpina världscupen i åratal och han är på väg mot sin åttonde raka totalseger.(TT)
Publicerad 13 februari 2019

Hirscher har dominerat den alpina världscupen i åratal och han är på väg mot sin åttonde raka totalseger. Hittills den här säsongen har han vunnit tio tävlingar.

Till Åre kom han i ett privatplan på onsdagen - men med sig från Österrike hade han snuva och en ond hals. Några timmar innan den internationella presskonferensen kom beskedet att Hirscher behövde tänka på sin förkylning snarare än svara på frågor.

"Han blir inte bättre av att sitta och prata i en timma. Efter en dialog med lagets läkare togs beslutet att det är bättre att han vilar för att må bättre på fredag", meddelar Stefan Illek, presschef i det österrikiska landslaget.

Enligt Illek är Hirschers medverkan i fredagens storslalom inte i fara.

Marcel Hirscher - som har 68 segrar på 238 starter i världscupen - är i Åre för att försvara gulden i storslalom och slalom från S:t Moritz för två år sedan.

De sju senaste årens vinnare av den totala världscupen är storfavorit i båda grenarna. På söndag kan han bli världsmästare i slalom för tredje gången.

TT