Nyheter

Helsingborg vann derbyt i superettan

När Superettan hade premiär så skedde det med ett Skånederby på ombyggda Olympia. De hängivna Helsingborgssupportrarna hade väl räknat med att invigningen 2017 skulle ske mot lag som Malmö eller Göteborg men efter nedflyttningen i höstas så var det Trelleborg som besegrades med 1-0.(TT)
Publicerad 1 april 2017

När Superettan hade premiär så skedde det med ett Skånederby på ombyggda Olympia. De hängivna Helsingborgssupportrarna hade väl räknat med att invigningen 2017 skulle ske mot lag som Malmö eller Göteborg men efter nedflyttningen i höstas så var det Trelleborg som besegrades med 1-0.

De blåtröjade gjorde annars en bra match och hade väl så mycket av spelet som HIF i första halvlek.

Efter halvtid dröjde det bara några minuter innan det visade sig att nya Olympia inte är perfekt för då kom en åskådare in på planen och tog sig fram till Trelleborgsspelaren Salif Camara Jönsson utan att stoppas.

Helsingborg tog sedan över mer och mer och till slut fick de 12 766 åskådarna se ett mål. Det var Jesper Lange som med ett distinkt skott efter marken hittade rätt i bortre hörnet.

I mötet mellan Dalkurd och nykomlingen Brommapojkarna var det dalalaget som hade övertaget men de 1 483 på Domnarvsvallen fick vända hem utan att ha sett ett enda mål.

TT