Nyheter

Halmstad klart för ny SM-final

Halmstad BTK är klart för SM-final i pingisens SM-slutspel efter att på nytt ha vunnit en riktig rysare mot BTK Rekord. Däremot fick Eslövs AI något överraskande på hemmabord ge sig med 2-4 mot ett hårt kämpande Spårvägens BTK. Där väntar en tredje och avgörande semifinal.(TT)
Publicerad 7 mars 2019

Däremot fick Eslövs AI något överraskande på hemmabord ge sig med 2-4 mot ett hårt kämpande Spårvägens BTK.

Där väntar en tredje och avgörande semifinal.

””

I första mötet mellan Halmstad och Rekord vann hallänningarna med 6-5 efter att man tvingats ta till alla seten i tiebreak.

I returen i Helsingborg var det lika jämnt. Li Yijie förlorade till Simon Arvidsson under ordinarie matcher, men när det var dags för tiebreakset vann Li klart. Samma med Daniel Obeslo som vann över Elias Ranefur i första mötet. När det gällde tiebreakset skaffade sig Ranefur matchboll, men Obeslo kvitterade och hade därefter två matchbollar utan att kunna får till en ytterligare förlängning. Ranefur vann till slut och det innebar 5-3 och avancemang till final för de regerande mästarna.

Om det blir en repris på förra årets final mot Eslöv eller om Spårvägen än en gång kan överträffa sig själv återstår att se.

Matchvinnare för Spårvägen blev Satoshi Aida som vann båda sina singlar. Fast både Simon Berglund och Daniel Schaffer bidrog med var sin viktig vinst. Det hjälpte inte att Truls Möregårdh vann sina båda matcher för Eslöv.

TT