Annons
Nyheter

Alm vill förnya Häcken

Mikael Stahre försvann efter redan ett år. Nu sätter Häcken sitt hopp till Andreas Alm i stället. - Det finns ett utrymme att göra saker här som är nya, banbrytande, säger 44-åringen.(TT)
Publicerad 8 december 2017

Mikael Stahres plötsliga avhopp nyligen kom som en chock för Häcken, som hade räknat med att få behålla tränaren som ledde laget till fjärdeplatsen i allsvenskan under året. Men ersättaren var relativt snabbt hittad.

””
””

Andreas Alm har precis som företrädaren ett förflutet i bland annat AIK. Han kommer dock närmast från Vejle i den danska andraligan, en klubb han lämnade i förtid i somras.

””
””
Annons

"Progressiv klubb"

Alm, som tränade AIK mellan 2011 och 2016, flyttade hem till Sverige efter sommaren och har ägnat hösten åt att läsa in sig på den senaste fotbollsforskningen. Men, konstaterar han, det är lika viktigt att vara på tårna när allsvenskan drar i gång igen i vår. Bland annat har ju även lokalkonkurrenten IFK Göteborg fått en ny tränare i Poya Asbaghi.

””
””

"Lagt åt sidan"

Mikael Stahre lämnade nyligen Häcken - mot klubbens vilja - efter bara en säsong, för att i stället bli tränare för San Jose i amerikanska fotbollsligan MLS. I stället har nu Andreas Alm skrivit på ett treårskontrakt - med en del förändrade formuleringar i kontraktet, berättar sportchefen Sonny Karlsson.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons