Annons
Nyheter

Häcken överlägset mot Trelleborg

Förmodade toppaspiranten Häcken kom dit från en hemmaförlust. Förmodade nedflyttningskandidaten Trelleborg kom dit från en bortaseger. På Vångavallen blev den förmodade "ordningen" återställd när Häcken vann med 3-0.(TT)
Publicerad 6 maj 2018

Efter att ha imponerat i 2-1-segern borta mot IFK Norrköping så hoppades Trelleborg kunna bygga på den fina insatsen när de återvände till hemmaplan för möte med BK Häcken.

I stället blev det en hel drös steg tillbaka för de blåklädda nykomlingarna.

””
Annons

Med en tydlig brasiliansk och gulgrön, nyans.

Paulinho levererade

När Alhassan "Crespo" Kamara revs ner av två TFF:are i straffområdet bara minuter in i matchen var det Paulinho som förvaltade efterföljande straff. Lågt till vänster om målvakten Marko Johansson, som trots att han fick en tass på den inte kunde avstyra 0-1 på resultattavlan.

Efter en halvtimmes spel var det dags igen. "Crespo" denna gång med förarbetet till Paulinho utanför straffområdet. Häcken-brasilianaren vände bort Trelleborgskaptenen Alexander Blomqvist, och på köpet även hela TFF-försvaret, och kunde vackert placera in bollen i samma hörn som på straffen. Inte heller denna gång kunde Marko Johansson stoppa avslutet från att hitta nät.

Johansson stoppade dock mycket annat - när Häcken fortsatte hitta och skapa målchanser.

"En fin insats"

Trelleborg skulle dock få chansen att ta sig tillbaka in i matchbilden. Men straffen som man fick med några minuter kvar av ordinarie tid - den brändes av Deniz Hümmet.

I stället var det Paulinho, för tredje gången i matchen genom ett lågt avslut till vänster om Marko Johanssons utsträckta händer, som fastställde sitt hattrick, samt slutresultatet 3-0.

””

Han var också nöjd med hur laget lyckades studsa tillbaka efter derbyförlusten mot IFK Göteborg.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons