TT-Sport

Guldtränaren lämnar LFC

TT-Sport Artikeln publicerades

Kim Björkegren ledde i år Linköpings FC till SM-guld och kvartsfinal i Champions League. Men det blir ingen fortsättning i klubben för fotbollstränaren.(TT)

Kim Björkegren ledde i år Linköpings FC till SM-guld och kvartsfinal i Champions League. Men det blir ingen fortsättning i klubben för fotbollstränaren.

"Jag känner stolthet över det vi åstadkommit tillsammans under säsongen och hur vi presterat med tanke på alla förändringar som skedde inom klubben inför och under innevarande säsong. Vi har vunnit SM-guldet med hela nio poängs marginal och tagit oss till kvartsfinal i CL. Trots dessa framgångar väljer jag att söka mig vidare", säger han.

Enligt pressmeddelandet från LFC lämnar Björkegren efter ett gemensamt beslut. För corren.se utvecklar klubbens ordförande Christer Mård:

– Jag kan förstå att många tycker att det är konstigt med tanke på våra framgångar, men så här ser det ut i elitidrotten. Jag kan inte peka på några exakta orsaker, men det har vuxit fram under våra diskussioner. Vi har kommit överens om det här, men vad våra interna diskussioner innehållit går jag inte in på.