Annons
Nyheter

Smederna skrällde i Avesta: "Bara halvvägs"

Formstarka Smederna står överraskande nog med ena speedwaycykelhjulet i SM-final. I den första semifinalen borta mot Masarna i Avesta vann Smederna med 52-38 och har stor fördel inför onsdagens avgörande.(TT)
Publicerad 12 september 2017

Smederna från Eskilstuna var tre tabellplaceringar och hela 13 poäng bakom grundserietvåan Masarna från Avesta i elitserien.

Men tisdagens första SM-semifinal i Dalarna slutade i en bortaseger med 14 poängs marginal vilket ger ett stort övertag inför onsdagens avgörande i Sörmland.

Annons

"Världen snabbaste"

””

Bäste poängplockare i Smederna var slovenen Matej Zagar som körde in 17 poäng och bidrog starkt till att Masarna åkte på sin första förlust på hemmaplan för året.

””

Smederna har inte tagit SM-guld på 40 år, senaste kom 1977.

"Skulle vara en dröm"

””

Semifinalen i Avesta var alltså en rejäl utklassning. Men i regerande svenska mästarlaget Rospiggarnas möte med grundseriesegraren Elit Vetlanda i Hallstavik var det desto jämnare.

Ställningen var 42-42 inför det 15:e och avgörande heatet när Szymon Wozniak och Bartosz Zmarzlik - bäst på banan med sina 13 poäng - körde in fyra poäng för 2015-årsmästarlag och såg till att köra med sig en tvåpoängsledning, 46-44, inför onsdagens retur i Vetlanda.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons