Annons
Nyheter

Fribergs första för Frölunda

Gladast av alla i Scandinavium? Max Friberg, 25, som äntligen fick in sina första puckar sedan han kom till Frölunda inför den här säsongen. Mål som visade vägen till 4-1 mot Karlskrona. - Det var på tiden, säger han.(TT)
Publicerad 7 december 2017

Friberg, med förflutet i Timrå och de senaste säsonger i främst AHL-klubbarna San Diego Gulls och Laval Rocket, har försökt och försökt.

Men först i säsongens 25:e SHL-match kom det förlösande första målet i Frölundadressen. Den första perioden gick mot sitt slut när Mike Weber slängde in pucken mot Karlskronamålvakten Johannes Jonsson.

Annons

Där höll sig Friberg framme och styrde in pucken via stolpen. Han blev så till sig att han hoppade jämfota av glädje.

””
””

Av bara farten kom mål nummer 2 knappt halvvägs in i mittenperioden. Friberg drog till från nära blå linjen, Jonsson var skymd och så ledde Frölunda med 2-0.

Ryan Lasch ökade till 3-0 (ny assist av Weber) med sitt tionde mål för säsongen och Victor Olofssons solonummer gav 4-0.

Carl Persson reducerade för Karlskrona med fem minuter kvar att spela.

Trepoängaren för Frölunda kom efter två raka förluster och klubben är två poäng bakom HV som håller den sjätte och sista kvartsfinalplatsen. Karlskrona är näst sist, fyra poäng bakom Mora.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons