Nyheter

Fotbollsspelare bättre försäkrade

Fotbollsspelarna i allsvenskan och superettan får ett kraftigt förbättrat skydd vid längre skadefrånvaro genom en särskild försäkring. Det har Arbetsgivarealliansen och Unionen förhandlat fram i ett nytt avtal.(TT)
Publicerad 5 september 2016

Fotbollsspelarna i allsvenskan och superettan får ett kraftigt förbättrat skydd vid längre skadefrånvaro genom en särskild försäkring. Det har Arbetsgivarealliansen och Unionen förhandlat fram i ett nytt avtal.

Skyddet överträffar vanliga villkor på svensk arbetsmarknad i form av ersättningsnivåer vid långvarig skada och om en spelares rätt till sjukpenning från Försäkringskassan upphör. Avtalet innebär också en förbättrad sjuklön i de fall spelaren skadar sig vid träning eller match, skriver Svensk elitfotboll i ett pressmeddelande.

I ett år har förhandlingar pågått. Kraven från spelarna har handlat om ett förbättrat skydd vid skada och en utökad avsättning till tjänstepensionen. Tjänstepensionen ligger kvar på tidigare nivå med en premie på 4,5 procent. Avtalet gäller till och med 2019.

TT