Nyheter

Vonn i gång på VM - "okej" träningsåk

Lindsey Vonn har två tävlingar kvar i karriären. Frågan är om hon kan sluta på topp. Första testet i Åre, störtloppsträningen, gick "okej". - Jag ser fram emot i morgon, så vi får se vad som händer, säger hon. Lindsey Vonn meddelade nyligen att alpina VM i Åre blir hennes sista tävling.(TT)
Publicerad 4 februari 2019

Lindsey Vonn meddelade nyligen att alpina VM i Åre blir hennes sista tävling. Men exakt hur illa det är med hennes skador är oklart.

Amerikanskan startade dock i måndagens störtloppsträning, som första åkare, och verkade efteråt ändå hyfsat nöjd.

””
””

Planen var att amerikanskan skulle hålla en presskonferens efter måndagens störtloppsträning, men den har i stället skjutits upp till efter den första tävlingen, damernas super-G på tisdagen.

Även landsmaninnan Mikaela Shiffrin, som funderar på en start i kombinationen senare under VM, var anmäld till träningen men valde till slut att avstå.

Från svensk sida kom Lisa Hörnblad, Lin Ivarsson, Helena Rapaport och Ida Dannewitz till start. Ivarsson fick till ett bra åk och slutade preliminärt elva, på samma tid som Vonn.

Lisa Hörnblad blev preliminärt 19:e efter en stor miss i början av åket.

””
””

Väderproblem, bland annat ymnigt snöfall under natten, gjorde att åkarnas inspektion av störtloppsbacken sköts fram med en timme och själva träningen sköts fram med 45 minuter.

TT